fredag 19 december 2008

Thailändsk speedboat



Ytterligare en vecka har gått och det har varit sol o varmt hela veckan. Skulle dykt i tisdags men vaknade med förkylning o nästäppa, alltså ingen dykning. Får vänta ett tag, istället har det varit skolavslutning för Bodil med julsånger och uppträdande av alla skolgrupper. Rektorn önskade alla en god jul vilket känns lite mysko när man håller på och svettas bort! Många familjer åker hem nu till jul men det kommer också nya som ska stanna lite längre.

I går så åkte vi tillsammans med grannfamiljen på utflykt till den underbara lilla ögruppen Koh Rok som ligger nästan 5 mil ut i havet. Den består av två små öar med sagoliknande stränder. Här snorklar man mest i något som mest kan liknas vid ett gigantiskt akvarium! Vi åkte ditt i en sk speedboat vilket är vanligt här. Hemmabyggen av enklast tänkbara snitt, ca 14 m lång, ingen navigationsutr, ingen kommunikation bara 3 st gigantiska utombordare på 225 hk var så det gick med bra fart!

Utflykten var dock superb med fantastisk snorkling, härliga stränder, besök av hungriga varaner. Bodil älskade att snorkla och titta ned på allt under havet.

Inga kommentarer: