måndag 25 april 2011

En hel månad sedan förra inlägget och det har också medfört att vi KOMMIT HEM efter drygt 4 månader i tropikerna. När vi reflekterar över denna senaste Thailands-vistelsen så slås vi av hur totalt annorlunda den varit mot förra gången vi var där. Vi bodde helt annorlunda på en annan strand (Long Beach) vilket varit mycket positivt. Long Beach är ju en sååå mycket trevligare och coolare ställe att bo på med klart bättre strand-häng! (Heja Somewhere Else!)
Det har ju dessutom varit mycket mer dyk-orienterat denna gång där jag tagit min Divemaster på Kon-Tiki vilket tog 2 månader och därefter gick jag min IDC (Instructor Development Course) på Palm Beach Divers medan Mia faktiskt jobbat en hel del som guide denna gång. Det har varit ett lite annorlunda socialt liv denna gång jämfört med förra då vi hade ett mer intensivt umgänge med andra longstay-familjer vilket vi tror hänger ihop med vilken skola barnen går i. Förra gången gick de på Lilla Svenska Skolan vilket har den extra dimensionen att föräldrarna är mer på skolan och lite tajtare tillsammans med denna gång när barnen gick på Sanuk-School som är den ursprungliga skolan på Lanta inte alls har samma sociala sammanhållning bland föräldrarna. Dock så träffade vi flera familjer från förra gången samt en del vänner hemifrån som kom ned och bodde på Lanta ett tag.
Vi har redan dyk-abstinens och funderar ivrigt på var o när vi ska komma i vattnet igen under acceptala förhållanden (läs: ej kallt, ej torrdräkt!). Vi har dock en hel del att göra hemma nu med Gymnastikskolan som ska utvecklas, Konsutlbolaget för att inte nämna vårt byggprojekt på Landet som pågått under hela vår bortvaro.


Vädret här hemma är dock kanon med fantastisk sol o värme vilket gör det hela mycket lättare!
My name is Bond....Nä, men på väg upp efter Instructor Examination




Familj o vänner på en dyk och snorkeltur till Koh Haa!

Song Kran! Det nationella vattenkriget i Thailand som går av stapeln den 13 april varje år (Thailändsk nyår)

Inga kommentarer: